Ingredi Europa

15 let na trhu

čeština
češtinaenglishdeutschpolski

Videozvonek Netatmo Doorbell vám i na dálku ukáže, kdo je za dveřmi

Videozvonek Netatmo Doorbell vám i na dálku ukáže, kdo je za dveřmi

Klasické domovní zvonky jsou běžnou součástí domácnosti, dnes už se však setkáváme i s chytrými zvonky, které k pouhému zazvonění přidávají ještě další funkce. Tím se stávají plnohodnotnou součástí komplexního zabezpečení chytrých domácností. Obzvláště, když je zvonek ještě doplněný o HD kameru, jako se to podařilo v případě videozvonku Netatmo Doorbell. Co všechno tato věcička dokáže a jak umí pomoci při ochraně domácnosti?

 

Zvonek Netatmo Doorbell se stane pomyslným dveřním kukátkem

Francouzská společnost Netatmo patří k předním společnostem, které z běžné domácnosti udělají „chytrou“. Její doménou je zejména oblast zabezpečení – a zvonek vybavený videokamerou Netatmo Doorbell se může stát první bariérou proti nechtěným vetřelcům. O návštěvách budete mít přehled, i když budete na druhém konci světa.

Od běžných domovních zvonků se Netatmo Doorbell liší integrovanou Full HD kamerou. Díky širokoúhlému objektivu nabízí také 140° úhel záběru a disponuje i funkcí HDR, jež se vyrovná se změnami světelných podmínek během dne. Nechybí ani režim nočního vidění.

Uživatel se může spolehnout i na oboustrannou komunikaci prostřednictvím kombinace mikrofonu a reproduktoru. Zvonek Netatmo Doorbell je koncipován tak, aby vydržel i špatné povětrnostní podmínky. Je totiž voděodolný díky ochranné technologii od společnosti HZO.

Netatmo Doorbell hlídá majetek v době vaší nepřítomnosti

Velkým plusem je i detektor pohybu. V případě vaší nepřítomnosti chytrý zvonek Netatmo Doorbellrychle odhalí přítomnost osoby poblíž, načež vám odešle notifikaci na mobilní telefon.

Záznam, který kamera pořizuje, se navíc ukládá do interní paměti přístroje a zálohuje na FTP server či Dropbox, přičemž přenos dat užívá moderního šifrování IPsec a TLC. Tyto volby jsou plně ve vašich rukách. Záznamy můžete podle potřeby procházet, ukládat a k dispozici je i kompletní přehled dat a časů, kdy někdo zvonek použil či se někdo vyskytl poblíž.

 

Jak to vlastně funguje?

Představme si modelovou situaci: jste mimo domov (v práci, na dovolené atd.) a doma vám někdo zazvoní na zvonek. Za normálních okolností by dotyčná osoba odešla s nepořízenou. Ne tak s chytrým zámkem Netatmo Doorbell.

  1. Návštěvník zazvoní na zvonek Netatmo Doorbell.
  2. Vám se na telefonu zobrazí videohovor, okamžitě vidíte, kdo stojí u dveří.
  3. Na vás je, zda se rozhodnete odpovědět.
  4. Podle potřeby se tak domluvíte, co dál.

Pokud máte navíc zvonek kombinovaný s dálkově ovládanými chytrými zámky, osobu za dveřmi, ať už je to kurýr s balíkem, nebo sousedka, která vám přišla zalít květiny, můžete vpustit dovnitř.

Samotná instalace zvonku Netatmo Doorbell je velice jednoduchá a pohodlně ji zvládnete vlastními silami. Stačí vám jen stávající kabelový zvonek a WiFi připojení.

Základní vlastnosti chytrého zvonku Netatmo Doorbell